Wat is Minotaurus:

1 keer per seizoen organiseer ik het Minotaurus Project. Dit jaar zal het gegeven worden in het weekend van 9, 10 en 11 november 2018. Het minotaurusweekend is een speciaal verdiepend weekend, vooral bedoeld voor mensen van mijn wekelijkse groep om een extra stap te zetten in hun eigen ontwikkeling. Ook andere dansers zijn welkom; neem even contact met mij op. We zijn dan een heel weekend samen. Slapen, dansen en eten samen en zijn even weg van huis, met al z’n dagelijkse beslommeringen. Ik heb zelf gemerkt dat het fijn is om jezelf elk jaar weer de gelegenheid te geven, dieper in de dansen te gaan, jezelf steeds krachtiger uit te drukken.
Tijd te hebben om samen met de andere dansers te zijn, plezier te maken, jezelf en de anderen beter te leren kennen. Het minotaurusproject is het transformerende werk in Biodanza. Het helpt ons toegang te krijgen tot onze krachtige identiteit, een spontaner en levendiger leven te leven. En het helpt ons blokkades te overwinnen. Gebaseerd op de Griekse mythologie, creëerde Rolando Toro deze rituele mogelijkheid. Een weg naar ons zelf: Diep en levend. Het labyrint is een archetypische metafoor voor ons bestaan. De bochten, hoeken en doodlopende stukken staan voor de geheimen en blokkades op ons levenspad. In de Griekse mythologie is de minotaurus een schepsel met een menselijk lichaam en een stierekop.
In Biodanza symboliseert deze het wilde, intuïtieve, dierlijke, dat als diepe kracht in ons leeft. Onze innerlijke minotaurus is erg beschadigd door onze cultuur en opvoeding. Onze intuïtieve wortels zijn onderdrukt door culturele angsten. Het doel van het minotaurusproject is om weer in contact te komen met onze innerlijke kracht en de innerlijke minotaurus te bevrijden. Deze te accepteren, z’n schoonheid en kracht te zien. Onze angst voor onze kracht openbaart zich door verschillende angsten in het dagelijks leven, bv de angst om vrij door het leven te gaan, angst om verlaten te worden, angst om gek te worden, vliegangst, angst voor de dood etc. We krijgen in dit weekend allemaal een eigen individuele uitdaging om een dans te doen, waarin we de mogelijkheid hebben om onze angst te overwinnen. Zodat we ervaren dat we onze angst transformeren in moed om onszelf te bevrijden. Om aan dit weekend deel te kunnen nemen heb je minstens ca. een half jaar Biodanza ervaring nodig.