Marleen is begonnen als Oefentherapeut-Mensendieck; en heeft al meer dan 30 jaar haar eigen praktijk als Haptotherapeut en Haptonomische zwangerschapsbegeleider.

Zij ziet het geven van Biodanzalessen als een enorme uitdaging. Toen zij in 2003 in aanraking kwam met Biodanza, werd zij in 2004 lid van de Amsterdamse School voor Biodanza. Begin 2008 haalde zij haar diploma  Biodanzafacilitator, IBF erkend en lid van de VBN  (Vereniging Biodanzaleraren Nederland). Inmiddels geeft zij meer dan 10 jaar wekelijkse Biodanza lessen

Binnen de Biodanza heeft zij zich gespecialiseerd in: het Minotaurus-project, een project wat zij inmiddels vaak heeft gegeven, zowel voor haar eigen groepen als voor Biodanzascholen, Biodanza in de natuur, De Boom van Verlangens, Identiteit & Eigenwaarde, Wedergeboorte in Biodanza, De Vier Elementen, de Vier Dieren, Biodanza en Stem. Zij is Tutor aan de Amsterdamse School voor Biodanza. Sinds juni 2010 is zij didaktisch docent, IBF erkend en geeft met veel plezier supervisie aan aankomende Biodanzafacilitators.

Zij geeft sinds 2008 wekelijkse Biodanza lessen. Momenteel geeft zij op dinsdagavond Biodanzales in de gymzaal van de Viaan en op woensdag einde van de middag heeft zij een groep voor Biodanza voor beginners. In de Alkenhorst, Schelfhoutlaan 4 te Alkmaar.  Zij wil een veilige plaats creëren waar mensen zich durven openen om te groeien in bewustzijn door middel van dans.